اگرچه جوجهکشی به صورت طبیعی آسانتر است ولی به همان نسبت سودآوری کمتری دارد چون شترمرغ در هنگام خوابیدن روی تخم و نگهداری جوجه تخمگذاری نمیکند. برای کرچ شدن شترمرغ حداقل 5 تخم لازم است والا پرنده به تخمگذاری ادامه میدهد. تعداد تخمی که جفت مولد میتوانند تفریخ کنند حدود 20 عدد است.
مصنوعی:
مقدمات:
جمعآوری تخمها؛ هرروز ترجیحا صبح زودیا غروب.
ضدعفونی تخمها؛ به دو روش شستن(5 گرم virkon-s در 1 لیتر آب ولرم برای شستشویا در نیم لیتر برای افشانه تخمها ودستگاه. ( آب سرد موجب مَکش میکروبها به داخل تخم میشود) یا گازدادن(80 گرم پرمنگنات پتاسیم و130میلیلیتر محلول 4 درصد فرمالین برای 3 مترمکعب دستگاه)
نگهداری تخمها؛ که نباید بیش از 1 هفته طول بکشد باید در دمایی بین 15 تا 20 و رطوبتی بین 75 تا 80 درصد باشد. تخمها به صورت عمودی و با روزی 1 بار چرخش نگهداری می شوند. بعداز حمل ونقل طولانی باید حداقل 12 ساعت بیحرکت بماند.
گرم کردن تخمها؛ قبل از گذاردن در دستگاه باید 12 ساعت در اتاق 25 درجه گرم شوند.
دستگاه:
دما؛ 36 درجه با نوسان حداکثر 5/0 (حتی نوسان 1 تا 5/1 درجه منجر به 50درصد تلفات میگردد).
رطوبت؛ بین 26 تا 34 درصد.
کیسه زرده؛ اگر پایین باشد جنین از بین میرود.(محل کیسه باچراغ مشخص وبا مداد علامتگذاری شود).
وضعیت تخمها؛ بر اساس روشهای استاندارد
چرخاندن تخمها؛ اگر دستگاه خودکار نیست 3 بار در شبانه روز.
جریان هوا؛ 50 لیتر در ساعت برای هر تخم.(افزایش گازکربنیک خطرناکتر از کاهش دماست لذا هنگام قطع برق یا نقص هواکش باید درها را نیمه باز گذارد).
هچر؛ یک واحد کامل جوجهکشی به جز اتاقهای شستشو، نگهداری و گرمکننده تخم، ستر و جوجهکشی باید مجهز به هچر برای سلامت کامل جوجهها باشد.
مصنوعی:
مقدمات:
جمعآوری تخمها؛ هرروز ترجیحا صبح زودیا غروب.
ضدعفونی تخمها؛ به دو روش شستن(5 گرم virkon-s در 1 لیتر آب ولرم برای شستشویا در نیم لیتر برای افشانه تخمها ودستگاه. ( آب سرد موجب مَکش میکروبها به داخل تخم میشود) یا گازدادن(80 گرم پرمنگنات پتاسیم و130میلیلیتر محلول 4 درصد فرمالین برای 3 مترمکعب دستگاه)
نگهداری تخمها؛ که نباید بیش از 1 هفته طول بکشد باید در دمایی بین 15 تا 20 و رطوبتی بین 75 تا 80 درصد باشد. تخمها به صورت عمودی و با روزی 1 بار چرخش نگهداری می شوند. بعداز حمل ونقل طولانی باید حداقل 12 ساعت بیحرکت بماند.
گرم کردن تخمها؛ قبل از گذاردن در دستگاه باید 12 ساعت در اتاق 25 درجه گرم شوند.
دستگاه:
دما؛ 36 درجه با نوسان حداکثر 5/0 (حتی نوسان 1 تا 5/1 درجه منجر به 50درصد تلفات میگردد).
رطوبت؛ بین 26 تا 34 درصد.
کیسه زرده؛ اگر پایین باشد جنین از بین میرود.(محل کیسه باچراغ مشخص وبا مداد علامتگذاری شود).
وضعیت تخمها؛ بر اساس روشهای استاندارد
چرخاندن تخمها؛ اگر دستگاه خودکار نیست 3 بار در شبانه روز.
جریان هوا؛ 50 لیتر در ساعت برای هر تخم.(افزایش گازکربنیک خطرناکتر از کاهش دماست لذا هنگام قطع برق یا نقص هواکش باید درها را نیمه باز گذارد).
هچر؛ یک واحد کامل جوجهکشی به جز اتاقهای شستشو، نگهداری و گرمکننده تخم، ستر و جوجهکشی باید مجهز به هچر برای سلامت کامل جوجهها باشد.