شرکت تعاونی زاگرس شتر مرغ ملایر

پرورش شتر مرغ / خـرید و فـروش جوجه شترمرغ در سنین مختلف / مـولد و پرواری

شرکت تعاونی زاگرس شتر مرغ ملایر

پرورش شتر مرغ / خـرید و فـروش جوجه شترمرغ در سنین مختلف / مـولد و پرواری

گوشت شتر مرغلاشه گوشت شتر مرغبرگر گوشت شتر مرغ

شتر مرغ بر خلاف سایر پرنده ها قرمز رنگ است و از نظر بافت ظاهری و طعم شباهت زیادی به گوشت گاو دارد، با این تفاوت که میزان آهن آن بیشتر از گوشت گاو است. لازم به ذکر است که میزان چربی و انرژی گوشت شتر مرغ حتی از بوقلمون و مرغ که از گوشت های سفید محسوب می شوند نیز پائینتر می باشد.

گوشت شتر مرغ بر خلاف گوشت گاو فاقد رگه های چربی در بافت گوشت است، این مساله موجب کاهش زمان پخت آن در مقایسه با سایر گوشت های قرمز می گردد، به طوری که گوشت شتر مرغ بخصوص فیله آن بدون فرآوری نیز به سرعت روی آتش می پزد.

مقایسه مواد مغذی گوشت های مختلف ( در 100 گرم)

نوع گوشت

پروتئین

%

چربی

(گرم)

انرژی

(کیلو کالری)

آهن

(میلی گرم)

کلسترول

( میلی گرم)

شترمرغ

9/26

3

142

2/3

81

مرغ

1/28

5/10

209

3

83

بوقلمون

4/30

4/9

5/2

2/1

95

گاو

9/28

4/7

190

2/1

89

گوسفند

36/29

5

170

8/1

76

به دلیل گسترش زندگی شهر نشینی، افزایش استرسها، کاهش تحرک افراد و رواج روز افزون غذاهای حاضری( Fast Foods) شیوع چاقی و بیماری های قلبی عروقی و ... در مقایسه با دهه های گذشته به شدت افزایش یافته. حتی در مورد کودکان به دلیل تغییر الگو های سرگرمی و گسترش فزاینده بازی های کامپیوتری، میزان شیوع چاقی به شدت رو به افزایش است.

متخصصین تغذیه و پزشکان، مصرف گوشت قرمز را به دلیل بالا بودن میزان چربی و کلسترول آن،  برای  بیماران قلبی و افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند منع می کنند. از آنجایی که افراد هرچه بیشتر از خوردن چیزی منع می شوند نسبت به آن حریصتر می گردند، تحمل رژیم های غذایی سخت گیرانه برای این دسته از بیماران بسیار مشکل و گاهی نیز غیر ممکن می گردد و مشکلات زیادی را برای آنها و سایر افراد خانواده ایجاد می کند.

استفاده از رژیم های غذایی کم کالری تهیه شده از گوشت شترمرغ از یک طرف اثر روحی روانی ممنوعیت مصرف گوشت قرمز را از بین می برد و از طرف دیگر با کاهش میزان انرژی دریافتی روزانه مانع از افزایش وزن می گردد. به علاوه، با داشتن ویژگی هایی نظیر، پائین بودن چربی و کلسترول، عوارض قلبی عروقی ناشی از مصرف سایر گوشتهای قرمز را به حداقل ممکن می رساند.

جالب توجه اینکه گوشت شتر مرغ تنها گوشت قرمزی است که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد تغذیه ای آن مورد تائید و توصیه انجمن دیابت آمریکا قرار گرفته است.

لازم به ذکر است که گوشت شتر مرغ در تمام انواع غذا ها از جمله استیک، انواع کباب ها و انواع خورشت ها قابل استفاده است.

گوشت شترمرغ که در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخورداراست، طوری که می توان گفت یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است.

گوشت شترمرغ که در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخورداراست، طوری که می توان گفت یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است.

ارزش غذایی گوشت شتر مرغ

گوشت شترمرغ ترد بوده و به سهولت از هم جدا می‌شود و لیکن این خاصیت طعم غذا را تغییر نمی‌دهد .گوشت شترمرغ یکی از کم چرب ترین نوع گوشت قرمز موجود می‌باشد. خواص آن عبارت است از:         
1- کم چربی بودن ( فیله یا استیک : کمتر از 1/1 درصد)
2- پایین بودن میزان کلسترول(در حدود 600 میلی گرم در هر‌کیلوگرم) 
3-  بالا بودن میزان پروتئین ( بیش از 20 درصد)
4- تردی استثنایی( علیرغم کمی میزان چربی)
5-  واکنش مطلوب نسبت به ادویه جات
در مورد اکثر گوشت‌ها پایین بودن میزان چربی با تردی گوشت در تضاد است . گوشت شترمرغ یک استثناء می‌باشد. هر دو نوع فیله و استیک آن به طور غیرمعمول نرم می‌باشد. بیشترین گوشت قابل استفاده از لحاظ تجاری از پاهای شتر مرغ به دست می‌آید لاشه یک شترمرغ دارای حدوداً 50 درصد گوشت می‌باشد. که به میزان قابل توجهی کمتر از گاو (60 تا 65 درصد) است و از یک پرنده ذبح شده با وزن زنده 100 کیلوگرم حدوداً 33 کیلوگرم گوشت از قسمت های پا به دست می‌آید که البته از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.